PERCAYALA,I LIKE THIS NOW!!!

12 comments

Beginila yat sekarang...anak yg comel tuh kat tengah sekarang,dan kami berdua dok kat tepi la plak...hehe

TUTTI FRUTTI @ TBS

7 comments
Salam semua....yat xde nak wat entry panjang2...saje2 nak share gambo aritu asben yat bawa kami ber2 g makan tutti frutti,tp bkn kat OU..kat TBS...saje katanya nak berjalan kat situ,xpenah jejak lgpon...


ni dah siap2 nak gerak....ade kunci kat tangan dia tuh...konon2 nak hidupkan enjin ketela tuh..hehe


ni hasil pancingan...rege not bad jugala kan...tengok saiz diala...haha


minah ni suke2 je makan...rasa2 je ni,xberani nak mkn bayak2...kang gula naik lg...hehe


asben tengah menikmati xhingat orang sebelah dah..huhu


tah ape yg di bebelkan dak kecik sorang nih...mulut dah macam umi dia dah..banyak membebel...haha


dah kenyang pon...muka ade senyum 2beranak ni...

ni posing pandai bergurau ngan abi dia..kiut!!

PAJERI NENAS 2012 VERSI YAT

9 comments

Assalamualaikum.....haish,baru pas makan pajeri nenas yang yat masak sendiri...tp gambo xleh nak amik sebab hp rosak....hehe..so kita google je la gambo dia kan...kalo nak cube lehla ikut yat nye resepi nih....yat pakai santan sikit jer...kasi pekat sikit kuah dia..selamat mencuba..

1/2 biji nenas
bawang merah – dikisar
bawang putih – dikisar
1/2 inci halia – dikisar
Kulit kayu manis, bunga cengkih,
2 sudu besar cili kisar
4 sudu besar rempah kari babas
1 sudu besar kerisik
1 cawan santan
Garam dan gula

Cara-cara

  1. Hiris nenas nipis-nipis. Celur sehingga agak layu dan kemudian toskan.
  2. Panaskan minyak dalam periuk. Tumis kulit kayu manis,bunga cengkih.Masukkan cili kisar dan tumis sehingga naik bau.
  3. Masukkan bahan-bahan kisar.
  4. Masukkan rempah kari, dan kerisik. Kacau sekata dan biarkan selama 6-7 minit.
  5. Masukkan santan. Kacau hingga mendidih.
  6. Masukkan nenas, garam dan gula secukup rasa. Masak sehingga pekat.Boleh hidang..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012. All Right Reserved by YatZakie