MAKAN ITIK

Wah..dah lama aku xupdate blog ni...dah berhabuk2 la...bz gila ngan keje..xleh nak bernafas langsung..boss aku nak register kete banyak bulan lepas..so,knela berkorban sikit....harap2 dapatla komisyen lebih kan...ekekeh...

Hari jumaat aritu aku sekeluarga balik kampung kat Merlimau,Melaka...adik sepupu aku kawin..tp xdapat nak amik gambar sangat..sebab anak aku meragam xsihat...demam plak bila sampai kampung..musim kot...

Berbalik cite asal....lepas abis kenduri aku,zaki & abag aku terus cabut g bandar Melaka...kitorg chekin hotel selama 1 malam...dengan niat di hati masing2 nak ronda2 kat sanala..tp sedeyyyyyyy...hujan turun selebat2nya,xnak berhenti langsung....tp kami adik beradik pakat wat plan lain plak..plan makan2 lak skang...tu yg amik keputusan malam tu terus g jeti kat umbai kalo xsilap g makan seafood...tong2 duit masing2 nak makan seafood aritu.....leh taha la makanan kat situ...makan sampai muntah berarahla masing2.....hahaha

Pada esoknye plak zaki ade keinginan nak makan itik katanya...so,abang aku terusla pusing2 kat bandar Melaka tu..manela tau ade kedai makan cina muslim ke...tp memang rezki laki aku la..ade plak kedai tu kat sana...ape lg diapon terusla order itik yang dia nak tu....kitorang xde mood time tu sangat bab makan2 ni..chewah...order yang simple2 jer.....ape2 pon memang enjoyla time tu...semua makan sampai kembong perotla...heheh..k la korang.aku tulis panjang2 ni ade ke orang nak baca.hahhaha..kita tengok jela gambar yang sempat aku amik aritu.....


MAKAN MALAM

air jus oren 1 jag habis di minum...


ikan siakap 3 rasa....sedap...


udang goreng butter


kupang goreng sambal


kilan ikan masin


abi melayan qis tengah demam..kesian dia..


adam ngan mummy ngah korek jelly


masing2 muka dah kenyang melantak


muka ada senyum lepas makan..hehehe



yang ni plak bil makanan2 tadi...RM 84.20...Korang bahagila dua yer..




MAKAN TENGAHARI

RESTORAN



cik abang yang ngah kelaparan...


itik goreng rangup....harga sebelah sahaja ni = RM 30.00..ni zaki makan sorang yer...


ni aku nye..nasi oreng cina...


nasi goreng black pepper..kak ananye..



muka masing2 ngah tuggu makanan dengan penuh sabar..


si kecik yang demam pon nak posing..


lapar sangat anak aku ni sampai gigit meja kedai ni..hehe



abi & qistina


umi & qistina


cik abang yang sengal..


meratah itik macam ayam jer tengok...gulp...




abang aku yang sengal gak..hehe


kak ana ni makan dengan cara yang sopan la konon..


K la....ni jer yag ade kali ni..kalo ade cite lain aku update nanti yer..sekian...

4 comments:

ch!natsu on February 1, 2011 at 3:00 PM said...

yat sayang..
do call me back..
aku kat blakang solat td.. hoho~

YATZAKIE on February 2, 2011 at 11:02 AM said...

hoho...aku da tido semalam...hohoh

Cik Ina minat Do do Cheng on February 2, 2011 at 11:10 AM said...

Makcik belum makan ni, terus jadik lapar plak tengok makanan tu.

YATZAKIE on February 2, 2011 at 11:44 AM said...

haha...cik ina...sila la makan..nanti lapar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012. All Right Reserved by YatZakie