MARI MASAK-MASAK BERSAMA CHEF KECIK

Hai korang2 sume...arini kita nak masak ape ye..emm..aku kalo time balik rumah lepas keje mesti pening kepala, nak pikir nak masak ape untuk aritu...ye la..aku bukan nye pandai sangat bab masak2 ni pon...sekadar campak2 barang dalam kuali,klentong sana klentong sini,da siap..sedap ato tak terpulangla pada si suami aku,dia yg nak makan..hehe..so far ok la dia kata aku masak...xla teruk sangat...


Tapi kalo time aku nak masak, mesti ade gangguan lain...tak lain tak bukan si kecik @ anak aku la...pantang aku tinggal nak g dapur je mesti dia jerit2...pekik2..poningla makcik macamni...tp 1jela cara nak bg dia diam kejap adelah dengan memberi dia barang..barang yg paling dia suke ialah senduk & periuk..menda ni kan bila kita ketuk kan keluar bunyi bising..so,dia pon dengan hati yg gumbira mengetuk2 la periuk tu bg semua orang kat flat ni dengar....adehla nak..janji ko bahagio...bila ekau bosa nanti,leh tolong umi masak kek dapo plak kan...jangan tolong makan je sudahla...hehehe..


Ok la korang...ni jela gambar yg sempat aku amik sebelum dia mengamuk & terus membaling senduk itu dekat kepala aku ni hah...dengan bangganye aku nak bg tau time ni dia tengah mengetuk2 periuk itu dengan penuh semangat,,,baguih2 anak umi ni....












11 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng on March 16, 2011 at 9:54 PM said...

yat, itu baru periuk belanga, ko tengok sikit hari .bawang kentang semua dia ambik.teringat plak masa firdaus kecik cam ni, dia boleh tabur bawang atas katil.sakik hati je, bile kenang semula tersenyum sendiri.

YATZAKIE on March 17, 2011 at 9:25 AM said...

hehe..ye ke kak...mmg lawakla mcmtu..aritu dia amik lobak pastu dia sagat2 lobak tu sampai berlubang2...nak je sya simpan lobak tu wat kenangan kak..hehe..mmg leh wat kita tersenyum kan kak...huhu

Cik Pah on March 17, 2011 at 9:30 AM said...

chef in da house.. ko kasik dia kopek bawangg pun bagus jugak ti..tak pun potong cili kering .heheheh

mesti serik

ch!natsu on March 17, 2011 at 5:07 PM said...

haha.. adakah ini lepas kita brgayut ngan lamanyer?? hehe alolo qis tomey..

YATZAKIE on March 18, 2011 at 3:02 PM said...

C.Pah:ingat nak bg gak dia kopek bawang tu ngan ptg cili,tp kang xsggup tengok dia masuk mulut plak kak..hehe


mi:emm.xla mi...sebelom2 tuh..huhu ^___^

zati embong on March 19, 2011 at 10:06 AM said...

haha,muat2 je periuk 2 kat celah kangkang dia O.o

YATZAKIE on March 19, 2011 at 11:59 AM said...

saaaangat muat jat....lpas dia da noring,dia baling periuk tu kat yat...uhuhk3!!!hehe..

Hantu Kak Limah on March 19, 2011 at 2:01 PM said...

huhuhu..budak kecik memang pantang tengok barang kat dapur..abih di punggah nyer...sibuk die nak memasak gak...jgn samapi jumper bawang dlm almaeri baju dah le yer...huhuhuhu...sgt comeyyyyy

ratusiput on March 21, 2011 at 11:15 AM said...

takpe kena latih dr kecik tu.kot2 besar leh jd chef.janji dia tak main mende2 yg merbahaya.cume kena tahan tinga je la dgr alunan muzik dia... :)

YATZAKIE on March 21, 2011 at 10:46 PM said...

hkl:tau xpe kak..hehe


rs:hehe...org tgkat atas cakap...bisingla wei!!!!ahaks...

Rina AVAIL a.k.a cik betty on March 27, 2011 at 3:24 PM said...

hehe..budak mmg suka main senduk periuk nih..tak yah beli mainan memahal tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012. All Right Reserved by YatZakie