SUARA MISTERI..SUARA SIAPAKH ITU?!!

Assalamualaikum semua...arini nak cite seram sikitla kat u'olls...xde ape2 pon,cume yat agak risau jer skang nih....begini cite asalnya...last week hari rabu kalo xsilap..yat ade bawa qis g tengok pakcik yat kat hukm yg sedang sakit tuh...yat bawa macam bese la kan..sampai sana,si qis ni relax jer..dia xde pon nak merengek2 ke,nangis ker...cuma dia berlari ke hulu,ke hilir....yg peliknya dia ni main sorang2,cakap pon sorang2 kat bucu kerusi yg kami tunggu kat luar wad tuh...yat xdela pikir ape2 kan...mgkin dia main2 je....dalam tengah nunggu turn nak tengok pakcik yat tuh,doktor pon kuar ngan muka serius...dia bagitau kat semua yg ada,pakcik yat dah pon meninggal dunia....ya Allah terkejut yat...arwah meninggal sebab terkena demam denggi....untuk organ dalaman arwah semuanya dah rosak....hanya Allah je yg tau perasaan kami time tuh..

Ok berbalik pada asal kisah ni...hehe...melalut plak...lepas semuanya dah settle yat pon bawala qis balik rumah mcm biasa...dia pon tido lena jer...xde masalah pon...tido sampai pagi plak tuh..lepas dah 2 hari tu,qis ni demam panas plak...amik darah dah sudah semua..doktor cakap xde ape2..dia demam biasa je..tp yg pelik bila malam je badan qis panas..ade suatu hari tu,kalo xsilap hari ahad..qis ngah tido tau...lepastu tiba2 dia bangun dan terus menangis..dia tunjuk kat semua arah dalam rumah yat...puas yat baca macam2 ayat quran,tp dia still nangis...lama gak la dia nangis,then dah penat qis terus tertido sendiri....malam tuh dia tido ngan mak n abah yat..yat ngan asben tido dalam bilik lain...

Nak tau tak ape yg jadi pastu...asben yat xdapat lelapkan mata dia..katanya dia buntu kenangkan qis ni...time tuh yat dah tido nyenyak dah...tibe2 asben yat ni terdengar satu suara perempuan memanggil nama qis ni kat ruang tamu rumah...3X la dia panggil...asben yat cakap dia pangil nama "HUMAIRA,HUMAIRA,HUMAIRA''...mak aih time tuh asben yat cakap meremangla bulu tengkuk...dah tu,terdengar plak derapan orang berjalan2 kat ruang tamu tuh....xabis ngan tuh lg,dia terdengar plak ade 2 orang ngah berbisik2...peh...ape lg,asben yat cakap dia terusla tarik selimut dan terus tido..takut nye pasal la kan....tapi esoknya asben yat cakap suara perempuan tuh,suara perempuan lingkungan umur 10 tahun...bukan org dewasa yer....napela dia nak ganggu qis...apela yg ade pada qis tuh..kesian anak umi nih...ya Allah ko lindungila kami semua dari ganguan jin dan syaitan...amin..

12 comments:

NanieZara on February 10, 2012 at 9:30 AM said...

ish k.yatt seramya baca citer ni.mungkin adalah kot yg ikut blk time kat spital tu.maybe dia nak main2 dgn qiss kot..baik berubat lah kang klu biar lama jadi teruk plak kan..

YATZAKIE on February 10, 2012 at 6:11 PM said...

tu la nani...akak lg seram sejuk...sejak 2 menjak ni qis suke nyanyi n ckp sorang2...risau akak nani...emm

zati embong on February 10, 2012 at 8:00 PM said...

amalkan baca 3 qul dan ayat kursi be4 tdur yat..

Papa Mifz on February 11, 2012 at 5:18 PM said...

harap sekarang nih dah xde la gangguan tu yer...

YATZAKIE on February 12, 2012 at 11:30 PM said...

jat:insyaAllah jat...tq..

YATZAKIE on February 12, 2012 at 11:31 PM said...

pm:harap2 xdela lepasni kan..

niDa on February 13, 2012 at 12:44 AM said...

Hye k.yatt.. Nape la kite bc kisah ni malam-malam. Kan dah cuak...

YATZAKIE on February 13, 2012 at 7:31 PM said...

eh nida..hehe..sape soh bace mlm2..hehe...jgn lupe follow akak tau..hihi

Acik Erna on February 13, 2012 at 9:08 PM said...

assalam yat..jangan dibiarkan..anak bongsu acik pernah jugak kena dulu..kami bawak ke ustaz di tanjung karang nun..jauh jugak la dari sini..alhamdulillah.

YATZAKIE on February 14, 2012 at 1:13 AM said...

ye ke acik..emm...tp dia da ok dah..alhamdulillah...ade bwa dia pg berubat aritu..

munna on February 14, 2012 at 12:39 PM said...

adoi..yatt...seram pulak kak munna baca... semoga qis dan yatt sekeluarga terpelihara dari gangguan tu semua ye..

YATZAKIE on February 21, 2012 at 12:00 AM said...

K.munna:amin k.munna...tq tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012. All Right Reserved by YatZakie