~~bercinta 2~~



salam sume..arini aku nak continue bab bercinta lg..aku nak share ngan korg sume psal life aku..hehe..ye la aritu kan aku de cite psal aku da stat couple ngan mamat @ zaki..cinta kami pon ade psg surut nye mcm couple2 yg len...tp mgkin jdoh kami pjg kot..(alhamdulillah)..cinta kami telah pon bjln slama hampir 7 thn..(lamanye..kalo da kawin,darjah 1 anak aku tuh..kih3..)

pd thn 2007..(kalo xslap aku 07.07.09,family zaki ade dtg merisik aku..)..dorg nak aku bertung ngan zaki..tp family aku bg syarat kat dorg,kne tggu aku dpt keje tetap dlu,bru blh btunang..so,family zaki pon setuju ngan syarat tu...pd thn 2007 tu aku ngah lg blaja kat poli shah alam,sem akhir.. kputusan aku sgt cemerlang..(ye ker..sakit mata tengok kputusan aku time tu adela..hehe)..umm..ngam2 aku relax kat rmh sebulan,aku dpt keje kat proton edar,jd sales girl mula2..(lame aku tggu customer time tu..tp sume buaya kat cni ngap customer aku..(xpe2..sbr je dlu yat oi..)

tu la,org tua2 ckp kalo ade rezki xkemana kan..akhirnye aku dpt jd admin clerk kat ctu,ats sbb ade kekosongan sorg akak admin yg nak resign,jdla aku admin dctu..dan slepas 3 bln aku trus dpt surat kompom keje..lega rsanya..aku kobarkan pd mak aku yg aku da dpt keje ttp..mak aku heppy sgt..(syukurla..) then,mak aku bgtau la kat zaki yg aku ngan dia da blh bertung..zaki heppy gila la dgr brite ni..(aku pon heppy gak.. ^_^ )

tp,ku anggap panas hingga ke ptg,rupenye ribut di tengahari..pd 1 hari tu aku sndiri xtau mcmne,aku g checkup kat hkl sbbnye aku sakit2 tengkok,lenguh2 bdan..time tu aku rase mcm nak pengsan je bla doktor bgtau kat aku,aku mghidap diabetis..aku dthn dlm wad lma sgt..hampir 2mggu..yg aku sedih tu bkn ape..aku da nak bertung ngan zaki time tu,tp aku still kne thn dlm wad lg..aku sruh zaki wat plihan smada nak truskan hbgn ni lg @x..sbbnye aku da jd mcmni..dia ckp ngan aku dia redha terima aku seadanya..(sekali lg aku nangis sedih + gembira)..mujurla abg ngan kak ipar aku take over wat hantran aku..then slpas bbrapa hri aku kuar wad,aku selamat ditungkan dgn zaki..kami ikat ptunangan ini selama 1 thn stengah..Alhamdulillah,majlis sume berjlan lancar..itula org ckp,kite kne bnyak bsabar..pasti Allah akn bantu kita kan.. amin















ni muke heppy time dpt srt kompom..hehe














ni mase hari pertunangan aku..lega da jd tung orgkan..hehe

3 comments:

Cik Pah on May 21, 2010 at 5:38 PM said...

takde cerita pasal lepas tunang ker? yg nangis nangis tuh, yg nak putus tuh, yg gatal tangan anta satu sms tuh...

YATZAKIE on May 21, 2010 at 5:49 PM said...

ala..yg tuh xpyah la cite..kan da ade psg surut tuh..tu tmasuk skali la..hehe

seed roze on May 23, 2010 at 12:18 AM said...

hehehe simpan sendiri sudah...
kn yat~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012. All Right Reserved by YatZakie