Lahirkan Bayi Yang Comel, Kemudian Bagi Anjing Makan

Kejam? Alah biasa je.

Tak berani nak buat? Biar betul. Ramai je orang buat. Tak takut pun diorang ni semua. Selamba je diorang buat.

Buat ape ni? Buang bayi la.

Aku tengah story pasal kes buang bayi ni.

***Maaf, aku tak letak gambar-gambar bayi yang kena buang, aku benci tengok pemandangan macam tu***

Sejak akhir-akhir ni, ape yang aku dapat nampak surat khabar tak pernah gagal, without missed, untuk tulis berkenaan kes pembuangan bayi. Buang bayi sekarang ni dah macam buang kondom dalam tong sampah.

Terbaru yang aku baca, mayat bayi dalam plastik ditemui dekat Subang. Ada jugak masuk dalam buletin utama. Seorang awam yang curiga melihat objek aneh digonggong oleh seekor anjing. Rupanya objek aneh tersebut adalah tangan seorang bayi yang baru lagi dilahirkan.

Boleh korang semua bayangkan? Macam mane la orang yang bertanggungjawab ni sanggup nak letakkan bayi tu dekat kawasan yang ada banyak anjing. Kenapa nak tinggalkan bayi tu sorang-sorang.

Kenapa mesti nak dibunuh bayi yang nak hidup ni. Kita kata je sudah maju, tapi perilaku tak ubah seperti orang-orang zaman batu. Oh mungkin orang zaman batu pun tak berkelakuan sedemikian rupa.

7 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng on March 14, 2011 at 9:02 AM said...

Dunia dah balik ke zaman Jahiliyah. Tak tahulah cam mana perasaan dorang masa mencampakkan bayi tu ketempat yang tak sepatutnya. akak rasa dorang ni kalau tertangkap, patut dihukum bunuh je. Perangai melebihi haiwan.Haiwan pun pandai sayangkan anak.

YATZAKIE on March 14, 2011 at 11:47 AM said...

kan kak..dorang ni pandia buat tp bla da jd janin baby dorang sume buang jer...sya cukup sedihla ngan dorang ni sume kak...menitik air mata bla tengok mayat2 baby ni kne buang...bla sya da ade anak ni,sya btol2 insaf kak..btapa susah nak lahirkan dorang ni sume...

ch!natsu on March 14, 2011 at 5:21 PM said...

hurm.. aku xtaula nak ckp apa..
sebak bila pkkan sume nie..

YATZAKIE on March 15, 2011 at 1:15 PM said...

umm..jgn sebak2..yg ptg ko jg dri elok2 yer cik mimi.. ^_^

Cik Pah on March 15, 2011 at 5:01 PM said...

hemm..org kapir pun tak buang anak.. ini yg buang anak nih suma mmg compom orang melayu..

tahu malu tapi tak takut dosa

YATZAKIE on March 19, 2011 at 12:00 PM said...

tol tu kak tipah...sob2!!!

ratusiput on March 21, 2011 at 11:13 AM said...

ratu kalau ade citer2 cmni kat surat kabo mmg tak bace...base tajuk je.ehehe...sakit jiwa seh baca...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012. All Right Reserved by YatZakie