DULU KERETA,SEKARANG IKAN..

Assalamualaikum...wah2,tajuk mmg xbleh blah...hehe...bukan ape....yat dulu kan keje ngan proton edar...dah nama keje dengan proton edar,mestilah jual kereta kan....emm..tp itu 3 thn yang lalu...chewah..padahal berenti keje bln 4 aritu...kira2 5 bln yg lalu mcmtula kan..hihi...ape2 pon yat da dpt keje baru...keje dengan kampeni chayanunnalif..kampeni ni kilang jual seafood frozen...slalu restoran ngan hotel amik order borong seafood ni ngan kampeni yat...kalo suri rumah yg dok dekat2 area opis yat ni pon dorg slalu beli ikan kat sini...borong....syukur alhamdulillah....yat keje da nak msuk 3 bln dah pon..hrap2 pasni kekal la kot...sbbnye dekat sikit ngan rumah...mula2 tu kekok sikit,sebab yat kene keje bahagian order...kelam kabut...ye lahkan..xsemua chayanunalif ni mane reti ckp melayu & Bi..dorg tahu ckp bahasa dorg je..pening juga nak explain..hehe...lepas naik cuti raya aritu yat dpt tukar departmen akaun..wah hepynya yat....harap2 yat dapat buat yg terbaik la pasni....amin..kat bawah ni gambo yat kat tempat baru...huhu...sebenarnya ikan ada banyak jenis..tp itu je yg sempat yat amik..selamat menonton ya..hihi



ni tempat yat


ni la suasana opis yat yg baru..


HR manger yat,mr. mihcale


ni gambo pas chek stok yg baru sampai..


ni ah keat ngah chek stok tu semua..


alamak..gegar...ni namanya octopus season..sejenis sotong katak


kitorang ni ade wat bebola gak tau...bebola ikan,sotong,udang..macam2la..HALAL yer korg semua ni..


bebola udang kot ni..dahsiap di vacum packing..


ni dorang ngah koppek kulit udang untuk customer


foklift untuk amik stock kat dalam cold room..


ni la cold room..nampak tak stock2 seafod semua ade dalam ni..


ni udang galah...saiz xingat..


ikan bawal saiz 300/400 gram


sotong saiz 6/8

ikan cencaru



yang ni kepala ikan kerapu...besar kan..

10 comments:

~izan~ on October 1, 2011 at 11:44 PM said...

oo dah keje balik yer..semoga semua berjalan lancar..seronok la tgk mcm2 jenis ikan n seafood!~

ratusiput on October 2, 2011 at 8:58 AM said...

alhamdulillah dah bekerja balik...tempat baru...pengalaman baru...besar gak company ni ye...

YATZAKIE on October 2, 2011 at 5:07 PM said...

k.izan...tq ye kak...amin..hehe..lupe nak bgtau..cik pah pon da dpt keje bru..next week dia da stat keje..

YATZAKIE on October 2, 2011 at 5:10 PM said...

k.ratu:hehe...syukur kak...rezki ade lg..tul kan org kate,kalo ade rezki xkemana...hihi

zati embong on October 6, 2011 at 11:15 AM said...

yat,baguslah,da kerja.

YATZAKIE on October 7, 2011 at 6:40 PM said...

jat..haah jat..yat da keje.. =)

ch!natsu on October 8, 2011 at 6:07 PM said...

yat2.. kat ko bule dpt ikan n udang murah tak? hehehe~

YATZAKIE on October 8, 2011 at 6:16 PM said...

mi:i'Allah boleh jer kot..hihi

NanieZara on October 24, 2011 at 9:49 AM said...

pasnie k.yatt takuah susah2 nak g pasar dah..beli jer ikan kat tmpat keje kan..hihihi

YATZAKIE on October 25, 2011 at 1:59 AM said...

tau xpe nani..hikhik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012. All Right Reserved by YatZakie