## TERHINA DIRI KU...AKU TIDAK LAGI DI SITU ##


Assalamualikum.selamat pagi semua...pagi yang indah,semua tengah siap2 nakg kerja..tapi harini yat ngah mencari2 peluang pekerjaan baru....kalo di izinkan Allah,adelah rezki yat harini...ya,yat telah resign kerja hari jumaat haritu...atas sebab rasa terhina dan terpaksa...di sini yat bekerja dahulu..



credit to google..


Yat rasa terhina sangat sebab staff2 lain kat opis boleh tanya pada yat bila nak berhenti.....???? wtf!!! rasa terhina sangat sebab kenapa staff lain boleh tanya yat macam tu...ibarat yat ni dah xboleh buat kerja ape...macam haram....Xxx@###... tapi pagi jumaat tu juga boss yat boleh suruh yat letakan jawatan yat atas alasan pengurusan tidak lagi memerlukan yat sebagai staff di situ kerana telah cukup kakitangan...lagi pula konon2 hasil kerja yat yang tidak memuaskan hati mereka...dari yat rasa lagi terhina mereka akan bagi surat perletakan jawatan,baiklah yat yang serah sendiri surat resign tuh.....apekan daya,yat telah cuba buat yang terbaik..tapi mereka buta mata dan hati...dasar cha ya nun aliff!!! selama yat berkerja di situ yat telah buat ape yang mereka mahukan....mereka berkata2 dengan tidak menghiraukan hati dan perasaan orang lain...tidak mengapa...yat redha dan pasrah...mungkin ini jalan yang terbaik Allah beri untuk yat lalui..lagi pula yat memang belom komfom kerja lagi....


Ya,selama 8 bln ye yat tunggu kat situ,tp musnah dengan sekelip mata sahaja...emmm...mereka tendang dan halau yat seperti anjing yang tersepit....tapi mereka lupa yang yat ade Allah yang lebih berkuasa atas semua nya....mereka lupa Allah,tuhan yat yang Esa ini akan mengambil semua keuntungan dorang....mereka lupa yang kita mempunyai Tuhan yang MAHA PENGASIH pada umat2nya...yat hanya berserah pada Allah...ada rezki yat berkerja,yat kerjalah...kalau ditakdirkan tidak lagi memperolehi pekerjaan lain,yat akur dengan takdir itu..tapi yat akan usaha semampu boleh...kalian semua,doakan yang terbaik buat yat...

21 comments:

Kakzakie on March 12, 2012 at 9:10 AM said...

Sedih pulak hati kakak Yat... insya-allah akan ada kerja yg lebih baik yg akan Yat perolehi. Kakak doakan yg terbaik...

CINTA UNTUK KITA on March 12, 2012 at 9:50 AM said...

sian nya kat akak.. hmm buat bodoh je kak.. hmm kalau akak cpt sikit, akak bleh keje tempat saya.. tapi skrg dah ada orang baru dtg.. hmm sian akak.. ;(

YATZAKIE on March 12, 2012 at 11:22 AM said...

kak zakie:umm...xpela akak..xde rezki kan.. =)

YATZAKIE on March 12, 2012 at 11:23 AM said...

cuk:ye ke dik...kalo ade rojer2 la akak k... hehe

bieyah ahmad on March 12, 2012 at 11:55 AM said...

yat..pkns ade bukak utk kontrak..bg email..kang aku forwd jwtn ksg

YATZAKIE on March 12, 2012 at 12:15 PM said...

oh ye ke B..aku msg kat fb skang..tq

munna on March 12, 2012 at 4:22 PM said...

sabarlah Yat.... mungkin rezeki Yat kat tempat lain nanti.. insyaallah

YATZAKIE on March 12, 2012 at 6:24 PM said...

tq kak munna..esok n lusa yat ade interview lain...doakan yer.. =)

zati embong on March 12, 2012 at 10:07 PM said...

sabar yat,doa2 d permudahkan urusan k yat,

wahida on March 14, 2012 at 12:13 PM said...

sabar ye sis...
tumpang sedih diperlakukan sebegitu rupa..

tak pe, muka bumi Allah ni luas, rezeki ada di mana2..teruskan berusaha dan berdoa yer..

mungkin ada hikmah di sebalik kejadian, mungkin Allah nak bagi sis pekerjaan yg lebih baik lepas ni, mana tahu kan?

mie on March 14, 2012 at 1:44 PM said...

mungkin ada peluang ditempat lain..
eheheheee

ratusiput on March 15, 2012 at 9:32 AM said...

kire lama jugak kalau 8 bulan keje still tak kompem2 kan yat.kalau cina camtu la kan.lg kalau mmg tmpt dia dipenuhi kaum dia.takpe yat...anggap tu sme dugaan.ade hikmat disebaliknye kan.ne tau ade rezki yg lebih baik menanti yat pasni... :)

YATZAKIE on March 15, 2012 at 10:07 PM said...

jat:tq jat..hehe

YATZAKIE on March 15, 2012 at 10:07 PM said...

k.wahida:tq ye kak..=)

YATZAKIE on March 15, 2012 at 10:08 PM said...

mie:insyaAllah kan.. =)

YATZAKIE on March 15, 2012 at 10:09 PM said...

k.ratu:tau xpe kak...skang yat pk positive je...dah dpt keje len dah...tp kene pk dlu gak ni..hehe

NanieZara on March 16, 2012 at 9:43 AM said...

sabar eh k.yatt..bumi allah ni besar mana2 tempat pon ada rezeki nanti.

Papa Mifz on March 16, 2012 at 8:25 PM said...

insyallah perkerjaan yg lebih baik menanti...amin..:)

YATZAKIE on March 19, 2012 at 4:21 PM said...

nani,tau xpe..insyaAllah ade =rezki le kan nanti..hehe

YATZAKIE on March 19, 2012 at 4:21 PM said...

pm:amin..tq bro.hihi

Cik Ina Do Do Cheng on March 19, 2012 at 10:00 PM said...

rezeki kat bumi Allah SWT ni luas yat, lagilah yat masih muda.kalau dorang tak menghargai hasil keja yat, berlambak lagi orang kat luar sana yg boleh menghargainya. sabar dan bertabah ye yat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012. All Right Reserved by YatZakie