ROMBONGAN CIK KIAH KE KELANTAN 2..

Assalamualaikum....hallo2...yat in da house....hehe..arini kita sambung cerita rombongan cik kiah yg haritu ye...hehe..arini kita tengok2 gambo jela...maaf ye...ade banyak gambo yang xsempat amik..sebab masing2 sibuk shopping kan...adeh,kopak poket yat dan suami....kan best kalo dapat bawa banyak duit lagi...ish2..bersyukurla yat..dapat jugk ko shopping walaupun sikit..hihi..kami ke rantau panjang dulu..kami bertolak pukul 11 malam dan sampai kira2 pukul 9 pagi di rantau panjang tu..dengan xmandi semuanya,masing2 pegi membeli-belah dulu kan..xpela...kiranya peluh yang kuar tu sihat la kan..mana taknya,berjalan sambil melihat tempat2 kat rantau panjang tu lagi,nak pilih barang lagi..besar jugala tempat ni..adeh..murah2 semuanya...huhu...ni xmandi lagi ni..driver bas terus bawa kami ke pengkalan kubur plak..adeh...belengas sangat badan...tapi qis yat mandikan je kat toilet awam tu..dia pon panas dah agaknya..bila dah mandi,segorla sikit kan..hehe...kat sini xdela nak shopping sangat..yat rembat handbag yg murah 1,pastu makan tengahari..ya Allah time order makanan dia,tunggu dekat sejam baru dapat...sabar jela...hehe..lepas dah makan dan berjalan2 kat citu,kami terus di bawa ke hotel kat kota bharu tu..hotel yang kami menginaptu sangatla selesa dan bersih...kalo xsilapla nama hotel tu,hotel azam....checkin je hotel terus mandi n tido jap..penat sangat kan berjalan tadi...pada malamnya pula kami ke wakaf che yeh..jalan2 je kat sana..tapi yg xbest nya juga time menunggu makanan kat sana..kami order dari stat pasukan kelantan gol yang pertama,sampai masuk ke gol yg ke-6,pon makanan kami xsampai...allo kak...ni sabotaj orang KL ke ape..tp nasibla makanan yg diorang buat tu sedap sangat2.....**muka ada senyum sudah..heee...ke esokannya,kami sempat singgah brekfast kat pasar siti khadijah...wah..xpenah yat make nasi krabu,tp haritu try makan...terus jatuh cinta..memey terbaikla ahkok nye nasi ni...lepas ke situ,kami bergerak pula ke terngganu..singgah solat zohor kat masjid kristal sebelum bergerak balik ke kuala lumpur...k la..mohla kita layan gambo..gambo adelah tidak bersusun sangat kerana malas ku telah melanda di dalam diri ini..kih3..

ni hasil tangkapan yat di rantau panjang..sangat murah okays...modal xsampai rm150 la..hihi

ini adelah bas yang yat naik...tu baru sikit,belum tengok yg belum masuk2 barang lain lagi...gambar yg full ngan barang terlupa nak amik..hehe


ni qis ngan atuk..amboi ko dik..melentok sakan ko ye,dengan xmandi lg...umi n abi g shoppig dulu ye..qis dok ngan atok..hihi

tengah menuggu bas tiba sebelum bergerak ke wakaf che yeh..ni la lobi hotel azam...sangat cantik..

nana,yat n qis

abi n qis

ni sebahgaian makcik2 yg ikut rombongan..yg pegang qis tu mak yat,n sebelah dia tu abah yat la..hensem tak??ekeke

ni la pasar siti khadijah tu..akak ni tengah buat nasi kerabu untuk pelanggan dia..memey terbaikla nasi di..sedap sangat...huhu



lepas dah makan,jalan2 cuci mata jap kat kawasan ni...ambil la gambar wat kenangan..hehe

sebelum naik bas harus bergambar dulu...jangan tanya ke mane mak yat ye..faham2 sendiri sudah..hehe

dah penat jalan,minum susu habis sebotol qis ni..pastu yang kuar kat pampers pon sama banyak...hehe


*di bawah gambar kat masjid kristal..xmo cerita...kasi lihat gambar je la..jangan marah..hehe









notakaki:kalo ade rezki,nak pegi naikkete sendiri la pasni....kalo ikut rombongan ni xpuas berjalan..semua nak rushing..hihi

6 comments:

aizamia3 on July 14, 2012 at 9:02 PM said...

takpe.. dah tau tempat nanti pergi sendiri pulak.. adakala pergi reramai macam-macam kerenah nak hadap.. ;)

Acik Erna on July 15, 2012 at 8:27 PM said...

salam yat..seronoknya dapat ikut rombongan cik kiah..tak mandi pun tak pe yat..he he

NanieZara on July 16, 2012 at 11:59 AM said...

hahah nani selalu jer rantau panjang tu dah kata kpg husband kat situ...

YATZAKIE on July 16, 2012 at 10:07 PM said...

k.aiza:btol kak..mmg xpuas bejalan la aritu..hehe

YATZAKIE on July 16, 2012 at 10:08 PM said...

acik:hehe...badan da bau kambing pon kak time tu..anak yat dah merengek2 je sbb xmandi kan..hihi

YATZAKIE on July 16, 2012 at 10:08 PM said...

nani:oh ye ke nani.pasni kakyat ikut nani je la k...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012. All Right Reserved by YatZakie