PENING KEPALA HOTAK AKU NI.

Assalamualaikum...hari ni aku xkeje pon..semalam aku da letak jawatan..aku xtahanla keje kat tempat baru tuh...sakit hati je..baik bos ,staf2 dia..same je perangai..adeke soh aku wat keje, tp dorang xnak tunjuk ajar aku..manela aku tau nak wat ape..bila aku tanya nanti,nanti....aleh2,aku da bengang sangat2 aku terus je blah...aku call boss aku bgtau aku nak letak jawatan,semalam jugak..dia pujuk aku,tp soryla der..kalo korang da wat aku macam tunggul kat opis tuh..xde maknenye aku ak teruskan kerja kat situ...so sekarang aku da dok rumah semula ngan dak kecik ni lg...tp i'Allah aku akan try cari keje kat tempat lain pulak..moga2 ade yang panggil aku keje la nanti..amin..ade sesape yang sudi nak ambil saya kerja,silala contact saya ye...hehe

12 comments:

halila Ibrahim on June 3, 2011 at 2:36 PM said...

Insyaallah akan dapat jugak kerja nanti..

Akak pernah juga kerja 3 hari je dulu.. time tu akak dapat keje dekat 1 compony akak saja satu2 staff kat dalam ofice tu malay.. rasa macam tah hapa2 .. cina2 tu bukan setakat tak mau ajar .. siap usha pelik n tak sembang pun.. punya la tension nak berenti sayang gaji banyak tapi main dah rasa macam kera sumbang tak dak kawan langsung akak tekad hari ke 3 akak balik half day ... kira balik terus la.. pas tu call nak resign... sebulan 2 pas tu akak dapat kerja lg tapi anak pulak suka tak sihat n selalu kena masuk wad .. suka x suka demi anak akak resign lagi.. dan sampai sekarang akak duduk rumah .. tapi rasa macam nak apply kerja lagi tp suami akak tak berapa nak izin sebab suami akak sayang anak2 takut sakit lagi...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty on June 3, 2011 at 4:05 PM said...

lorh dah berenti ya..sy penah gak keje 3 hari mcm fazz tu (halila)..berenti sbb anak takdak org jaga..la nih lg bahagia duk rumah..

YATZAKIE on June 3, 2011 at 4:09 PM said...

kak fazz:eh ye kak..samela plak..tp saya awal ckitla bbrenti dr akak..hehe..ye la..semuanya cina kat c2..saya mcm tunggul kayu jer...bila kita tanya nak wat pe,dia cakap nanti dia kasitau...saya ni cepat bosan kak...tu yg terus blah tu..hehe

YATZAKIE on June 3, 2011 at 4:10 PM said...

k.rina:ha,akak pon same gak..em.tahla kak.tp saya tengah cr keje lain sama ni..anak saya ade org jg..tp saya xbgtau pon akak yg jg tu sya da berenti semalam..biarla dia jg anak sya dlu,sementara nak cr yg len..hehe

zati embong on June 3, 2011 at 7:55 PM said...

xpe kak,insyaAllah dapat kerja yg lain nnti.

~izan~ on June 3, 2011 at 8:43 PM said...

alahai..cian adik akak ni.takpe dik,ada rezeki tmpt lain..ataupun rest2 dulu...

YATZAKIE on June 3, 2011 at 10:17 PM said...

jat:amin..moga2 ade yg the best lg kan..sape tau..huhu

YATZAKIE on June 3, 2011 at 10:18 PM said...

k.izan:i'Allah kak...tu la..dia soh yat rest dlu kot..hehe

Cik Ina Do do Cheng on June 6, 2011 at 8:41 PM said...

yat, alah ciannya , cik ina pun pernah kena cam tu.lagi ngan orang melayu plak, kita ditertawakan, bila nak minta tunjuk ajar. kalau ko dekat ofis cik ina, kat sini ada nak pakai orang keja kat opis, tapi jauh sangat.

Hantu Kak Limah on June 7, 2011 at 7:57 AM said...

susah jugak nk dapat kerasian ni...kene pandai2 sesuai kan diri le....tempat baru selalu camtu....

zati embong on June 26, 2011 at 3:50 AM said...

kak,lamanya x berupdate.nk tlis kat chatbox tp xde plak.hihi 2yg tulis kat sini.kak sihat x?baby sihat?moga semuanya shat n baik2 ye kak.

YATZAKIE on June 29, 2011 at 9:45 PM said...

jat:akak malas la nak update..xde idea..hehe..addla fb akak..leh kita on9 sesama ti..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012. All Right Reserved by YatZakie