-Hepy Besday Qis~ 1 Tahun

Qistina, kat dlm perut ni ade qistina tau..


Dulu, masa 27 June 2010..Nur Humaira Qistina di lahirkan... permata sulung abi & ummi...
Ummi & abi punyela tunggu dan tunggu...bila la agaknya anak ummi ni nak kuar dulu...
doktor da masukan ubat banyak kali,tp adik tetap xmo kuar...
akhirnya doktor ambil keputusan yang adik akan di keluarkan melalui pembedahan...
ummi redha sayang...asalkan adik & ummi selamat,itu lebih dari cukup...
kata abi,masa adik kuar dulu,adik semangat sangat...berat adik 3.465 Kg...
patutla perut ummi ni besar dulu....macam xpercaya je kan....
ape2 pon ummi,abi,atok,nenek,opah & uncle2 adik doakan agar adik akan menjadi orang yang beriman,yang baik, dan menjadi anak yang solehah....
sempena ulang tahun kelahiran adik yg pertama ni, opah & nenek bertungkus-lumus membuat majlis hari lahir untuk adik...ummi & abi pon ape kurang sibuknya..ke hulur,ke hilir mencari barang untuk majlis itu...walaupun majlis yg kita buat tidakla sebesar mane,tp ianya sungguh meriah dengan kehadiran saudara-mara adik,kawan2 opah & nenek pon turut hadir kan...
sayang, kami sangat menyanyangi kamu...insyAllah ummi & abi akan didik adik dengan sebaik mungkin.....ingat ye pesan kami sayang...jadila anak yang baik dan berbakti juga pada kami,agama,bangsa dan negara....


waktu adik lahir dulu,nila rupenye...kembangnye pipi adik...


bila da besar,mcmni style plak adik tido kan...comel sangat..



bila adik da mula nakal,abis semua adik nak panjat...tp ummi hairan,adik blom lg pandai jalan..takut ek...



renungan adik selalu wat ummi & abi rindu...



ni majlis hari lahir adik...ummi tolong abiskan kek adik ni..hihi



buah hati ummi & abi..




ni sajela kenalan2 yang kita jemput..masa & kewangan tidak meizinkan ummi & abi nak buat besar2an untuk majlis kamu...





ummi & abi sayangkan kamu, Nur Humaira Qistina!!!!

14 comments:

ratusiput on July 7, 2011 at 5:02 PM said...

bolehlah bg adik satu lg kat qistina :)

natrah jaafar on July 7, 2011 at 6:50 PM said...

cepat kan masa berlalu...dah besar anak dara ni...happy birthday qistina..muahh

zati embong on July 7, 2011 at 7:02 PM said...

alala,tmbam da pipi dia.hihi.

YATZAKIE on July 7, 2011 at 8:13 PM said...

ratu:blom lg la gamaknye kak eh...tggu setahun lg kot..hihi

YATZAKIE on July 7, 2011 at 8:15 PM said...

nat:aah..kejap je kan msa berlalu..pasni turn ko plak...kan,kan..hehe

YATZAKIE on July 7, 2011 at 8:15 PM said...

jat:maknye pon same tembam gak ni..hihi

Cik Ina Do do Cheng on July 9, 2011 at 8:56 PM said...

Yat dah lamanya ko tak bersiaran, sama ngan cik pah.Dah besar Qistina semakin comel.Happy besday Qistina semoga dah besar jadi anak solehah tolong ibu dan ayah. Besday party tu pun dah cukup meriah yat, apa yang nak dikisahkan, cik ina lagi tak pernah buat party besday anak.

YATZAKIE on July 11, 2011 at 12:34 AM said...

cik ina:minta maafle cik ina..xde idea nak coretkan kat blog ni...hihi...tq ye cik ina doakan dia jd anak yg solehah...besday party ni xdirancg pon,tibe2 mak mentua nak buat,yat ikot je la..hehe

ch!natsu on July 16, 2011 at 3:41 AM said...

yat.. tetbe sedih plak bc entry kamu nie.. huhu touching.. apapun hepi besday buat ank ibu.. ibu bz sgt smpai xsmpt jenguk.. cmnela klu aku ada ank nnti yat.. hopefully xtrabaila.. huhu..

YATZAKIE on July 16, 2011 at 5:50 PM said...

mi:hehe.tq..lain kali rerajinla update blog...aku pon da jarang uddate mi.hehe

~izan~ on July 17, 2011 at 12:34 AM said...

lamanya tak singgah blog kamu yat.smpai dah setahun umur anak kamu huhu...apa2 pun hei belated besday utk qistina.

semoga jd anak yg baik dan solehah utk ummi dan abi tau!~

tq singgah kt blog pekasam akak tu huhu

YATZAKIE on July 17, 2011 at 1:14 PM said...

k.izan:hehe..tq kak..

a.z.r.i.n.a.03.07 on July 18, 2011 at 11:49 AM said...

Sekejap aje masa berlalu. Tak lama lagi dah besar. Qistina boleh minta adik pulak.

YATZAKIE on July 19, 2011 at 11:28 PM said...

k.rina:lom lg la kak nak bg adik...sya czer aritu..kne 2thn gape..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012. All Right Reserved by YatZakie